Pogoji poslovanja

VELJAVNOST IN UPORABA SPLOŠNIH POGOJEV

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine www.comfort-dog.si (v nadaljevanju: trgovine) so sestavljeni v skladu z Zakonom o elektronskem poslovanju na trgu (ZEPT), Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-1), Obligacijskim zakonikom (OZ) in Zakonom o varstvu osebnih podatkov (GDPR). Prosimo vas, da splošne pogoje poslovanja pred uporabo spletne trgovine pazljivo preberete. Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine, pravice in obveznosti uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem. Uporabnika zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku oddaje spletnega naročila. S potrditvijo naročila je uporabnik seznanjen s splošnimi pogoji poslovanja, varstvom osebnih podatkov in pravnim obvestilom. S spletno trgovino upravlja podjetje Comfort-dog-plus (v nadaljevanju tudi » trgovina«) upravlja podjetje Dušica Bučer s.p., Prekorje 34b, 3211 Škofja vas, matična številka 7026625000, davčna številka 69631930, ki je tudi ponudnik storitev e-poslovanja (v nadaljevanju tudi prodajalec ali Comfort dog plus).

Splošni pogoji poslovanja določajo delovanje spletne trgovine, pravice in obveznosti uporabnika in trgovine ter urejajo poslovni odnos med spletno trgovino in kupcem. Splošni pogoji poslovanja urejajo tudi posamezna pravila glede prevzemnih mest v Celju in v Ljubljani.

Kupca zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa (oddaje spletnega naročila). Uporabnik je ob oddaji naročila vsakič posebej opozorjen na splošne pogoje poslovanja in z oddajo naročila potrdi svojo seznanjenost z njimi. Splošni pogoji poslovanja so na vpogled tudi na prevzemnih mestih.

Spletna trgovina je odprta vsak dan, 24 ur na dan. Zaradi različnih tehničnih razlogov poslovanje prek spletne trgovine ali celo dostop do trgovine včasih ni mogoč. Zato si ponudnik pridržuje pravico, da za določen ali nedoločen čas omeji ali popolnoma ustavi dostop do strani spletne trgovine. Ponudnik ne prevzema odgovornosti za nedelovanje trgovine zaradi neznanja uporabe, kakršnih koli posledic zlorabe spletne trgovine, nedelovanje storitve zaradi izpada omrežja, izpada električne energije ali drugih tehničnih motenj, ki bi lahko začasno, lahko tudi za daljši čas, motile uporabo.

POSTOPEK NAKUPA

Registracija uporabnika pri naročilu ni potrebna, je pa nakup z registracijo lažji. Za izvedbo naročila je obvezen vnos osebnih podatkov (ime, priimek, naslov, elektronski naslov) in izbor dostave (osebni prevzem, dostava po pošti). Izbor dostave ni obvezen, če so naročeni produkti v digitalni obliki. V primeru nakupa podjetja je obvezen vnos naziva podjetja in davčna številka.

Plačilo je možno z neposredno bančno transakcijo na podlagi predračuna ali po povzetju.

Kupec izbere želen izdelek s klikom na gumb Dodaj v košarico. Za nakup zadošča že 1 izdelek. To dejanje kupca preseli na stran Košarica kjer lahko z spremembo števila v polju Količina ponovno spremenili število kosov posameznega izdelka, ki bi ga rad naročil (informacije v Košarici se osvežijo s klikom na gumb Posodobi košarico). V kolikor želi kupec nadaljevati z nakupovanjem klikne na gumb nazaj. V kolikor želi kupec izvršiti nakup mora klikniti na gumb Nadaljuj na blagajno. To dejanje kupca preseli na stran Zaključek nakupa, kjer se lahko registrirani uporabniki, v kolikor že niso prijavljeni v že obstoječ uporabniški račun, prijavijo, neprijavljeni pa nadaljujejo z vnosom podatkov. V naslednjih korakih (Informacije o plačnikuInformacije o dostaviNačin dostaveNačin plačila) kupec vnese vse podatke o plačniku, naslovu dostave, načinu dostave in načinu plačila. Po vnosu vseh podatkov je v sklepnem koraku Zaključek nakupa kupcu omogočen še zadnji pregled naročila in vseh stroškov. Nakup lahko kupec zaključi s klikom na gumb Kupite sedaj.

Postopek naročanja lahko prekinete v vsakem trenutku tako, da zaprete okno brskalnika, razen v primeru, da ste naročilo že potrdili neposredno po vnosu podatkov. V tem primeru se za morebitne dodatne informacije obrnite na nas na e-naslov prodaja@comfort-dog.si.

Po opravljenem naročilu boste po elektronski pošti prejeli potrdilo o naročilu z napotki za plačilo predračuna, v kolikor ste izbrali to možnost, naročilo s podatki pa se shrani tudi v arhivu ponudnika. Do teh podatkov in drugih shranjenih evidenc lahko kadarkoli dostopate na podlagi pisnega zahtevka, poslanega na prodaja@comfort-dog.si ali na naslov podjetja.

 

CENE

Vse navedene cene so v evrih (EUR). Podjetje Dušica Bučer s.p. ni zavezanec za davek na dodano vrednost.

Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti, razen v primeru akcij, ko je veljavnost ponudbe posebej označena.

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko kupec odda naročilo. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika kot za kupca. Po oddaji naročila uporabnik prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto oziroma zavrnjeno.

 

NAČINI PLAČILA, POTRDITEV IN RAČUN

Način plačila je možen s preko neposredne bančne transakcije na podlagi predračuna ali po povzetju. Rok za plačilo je 8 dni po prejemu predračuna. Rok za plačilo storitev oziroma izdelkov po naročilu je najkasneje 30 dni od dne naročila.

V kolikor stranka pri izdelku označi dodatno vezenje se ta izdelek smatra za unikatnega ter je zato možno zgolj plačilo po predračunu.

Originalni račun bo v fizični obliki, priložen k dostavljenem fizičnem izdelku. V primeru osebnega prevzema na prevzemnem mestu prejme kupec natisnjen račun za naročen izdelek ob prevzemu blaga.

Na računu so razčlenjeni vsi stroški v zvezi z nakupom. Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov za izdajo računa pred oddajo naročila. Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov na računu in o morebitnih napakah najkasneje v 8 delovnih dneh obvestiti ponudnika. Kasneje podanih ugovorov glede pravilnosti izdanih računov ponudnik ne upošteva.

Vsako naročilo se shrani pri ponudniku.

 

DOSTAVA IN STROŠKI DOSTAVE

Strošek dostave za fizične izdelke je sledeča:

Slovenija

TEŽA IZDELKA CENA DOSTAVE
0 – 4,8 kg 4 €
4,9 – 11,9 kg 8,5 €
12 – 20 kg 14 €

Hrvaška

TEŽA IZDELKA CENA DOSTAVE
0 – 20 kg 12 €
20 – 40 kg 24 €

Ostale EU države

TEŽA IZDELKA CENA DOSTAVE
0 – 20 kg 15 €
20 – 40 kg 30 €

Strošek dostave je vračunan v kupnino kot ločena postavka.

V primeru plačila po povzetju se ob dostavi ravno tako zaračuna dodatni strošek 2€ za tovrsten način dostave. Pri plačilu po povzetju pri osebnem prevzemu se ta strošek ne upošteva.

Rok dostave je 2 do 5 delovnih dni od naročila, ali plačila predračuna ali dlje, če je tako navedeno pri izdelku. Ob sobotah, nedeljah in praznikih odpreme blaga ne izvajamo.

NAČIN DOSTAVE

Pošiljke dostavlja GLS (GLS d.o.o.) zato za način dostave veljajo splošni pogoji izbranega dostavljavca. V izrednih primerih bo dostavo izdelka opravilo drugo dostavno podjetje, v tem primeru bo naročnik o spremembi dostavljavca obveščen po telefonu ali preko elektronske pošte.
Če smatrate, da dostavljavec potrebuje dodatne informacije za izročitev pošiljke, vas prosimo, da izkoristite polje “Opomba” pri podatkih dostave.

Naročila iz tujine obravnavamo posamično in si pridržujemo pravico zavrnitve naročila, brez obrazložitve. Naročilo lahko oddate na prodaja@comfort-dog.si.

 1. Pravica do odstopa od naročila (pogodbe)

Kupec (potrošnik v smislu določil Zakona o varstvu potrošnikov) lahko v 14 dneh po prejemu blaga ponudniku pisno sporoči, da odstopa od naročila, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev.

Odstop od naročila kupec pošlje na naslov Dušica Bučer s.p., Prekorje 34b, 3211 Škofja vas, s pripisom Spletna prodaja ali po elektronski pošti na naslov prodaja@comfort-dog.si.

Obrazec za vračilo blaga izpolnite in skupaj z artikli, ki jih želite vrniti ter kopijo računa pošljite najkasneje v roku 14-ih dni od prejema blaga na naslov Dušica Bučer s.p., Prekorje 34b, 3211 Škofja vas.

V primeru odstopa od naročila mora kupec prejeto blago nemudoma ali najkasneje v 14 dneh po prejemu vrniti ali po pošti na zgoraj navedeni naslov prodajalca. V primeru vračila (odstopa od pogodbe) ali zamenjave izdelka kupec krije stroške vračila blaga. Možnost vračila ne velja za artikle kateri niso bili vrnjeni oz. nismo bili pravočasno obveščeni o odstopu od pogodbe.

Obrazec za vračilo si lahko prenesete TUKAJ.

Edini strošek, ki bremeni kupca v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila blaga (ki se v primeru pošiljanja obračunava po ceniku dostavne službe in je odvisen od tega, ali gre za pošiljko/paket/tovor). Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo.

Edini strošek, ki bremeni kupca v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila blaga (ki se v primeru pošiljanja obračunava po ceniku dostavne službe in je odvisen od tega, ali gre za pošiljko/paket/tovor). Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo.

Vračilo opravljenih vplačil bo izvedeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 14 dni od tedaj, ko bo ponudnik prevzel vrnjeno blago. Prejeto plačilo se kupcu vrne z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil.

 

OBVEZNOST POSVETOVANJA Z ZDRAVNIKOM IN IZKLJUČITEV ODGOVORNOSTI

Vse vsebine, objavljene na spletnem mestu, so informativnega značaja. Pripravljene so bile na podlagi strokovne literature in pregledane s strani strokovnjakov. Kljub temu ponudnik ne prevzema nobenega jamstva, da so vsebine popolne in pravilne in ne odgovarja za morebitno škodo, ki bi nastala uporabniku ali tretjim osebam, ker se je zanesel na objavljene vsebine.
Pred uporabo ali upoštevanjem kateregakoli nasveta, navodila, napotka ali namiga, ki je objavljen na spletnem mestu in se nanaša na prehrano, zdrav način življenja, preprečevanje bolezni ali tveganj za nastanek bolezni živali se mora uporabnik posvetovati z veterinarjem ali drugim usposobljenim strokovnjakom. Ponudnik ne prevzema nobene odgovornosti za škodo ali nevšečnosti, ki bi nastale uporabniku ali tretjim osebam zaradi uporabe ali upoštevanja nasvetov, navodil, napotkov ali namigov, objavljenih na spletnem mestu.
Ponudnik ne prevzema nobenega jamstva glede delovanja ali dostopnosti spletnega mesta in ne odgovarja za morebitno škodo, ki bi nastala uporabniku, ker spletno mesto ni bilo dostopno, ni delovalo ali ni delovalo pravilno. Ponudnik lahko kadarkoli ukine spletno mesto ali trajno onemogoči dostop do njega, ne da bo moral o tem uporabnika posebej obvestiti.

Ponudnik na odgovarja za vsebino, ki je objavljena na spletnih mestih tretjih oseb, na katera kažejo povezave, ki so objavljene na spletnem mestu.
Ponudnik ne odgovarja za škodo, ki bi zaradi uporabe spletnega mesta utegnila nastati na uporabnikovi strojni, programski ali drugi opremi. Uporabnik je dolžan sam poskrbeti za primerno zaščito (protivirusno ipd.) opreme, s pomočjo katere dostopa do spletnega mesta.

 

VARSTVO PRAVIC INTELEKTUALNE LASTNINE

Celotna vsebina spletnega mesta, ne glede na obliko, v kateri je izražena, vključno z vsemi elementi spletnega mesta, je avtorskopravno zaščitena. Nosilec avtorskih pravic na objavljenih vsebinah je ponudnik oziroma oseba, za katero je to pri posamezni vsebini izrecno navedeno.
Vse avtorske pravice so pridržane njihovim nosilcem. Objave vsebin na spletnem mestu v nobenem primeru ni mogoče razlagati kot odpoved katerikoli avtorski pravici na vsebinah spletnega mesta.

Brez izrecnega vnaprejšnjega pisnega dovoljenja ponudnika oziroma nosilca avtorskih pravic  je prepovedana kakršnakoli uporaba katerekoli vsebine, objavljene na spletnem mestu, za kakršenkoli namen, razen za oseben ogled uporabnika. Prav tako je prepovedana uporaba vsebine na način, da se celotno spletno mesto vključi v drugo spletno mesto. Kršitev ima lahko za posledico kazensko in odškodninsko odgovornost.

 

DOSTOPNOST INFORMACIJ

Comfort-dog-plus se zavezuje, da bo kupcu, še preden ga zavezuje pogodba ali ponudba, zagotovil naslednje informacije:

 1. podatke o podjetju Comfort-dog-plus (ime in sedež podjetja, matična številka),
 2. kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
 3. bistvene lastnosti artiklov (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami) ter rok veljavnosti tega podatka,
 4. dostopnost artiklov (vsak artikel, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),
 5. pogoje dostave artiklov (ter način, kraj in rok dostave),
 6. cene, ki morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno, da že vsebujejo davke in stroške prevoza in druge dajatve, ter rok veljavnosti tega podatka,
 7. način plačila in dostave ali izpolnitve, ter rok veljavnosti tega podatka,
 8. časovno veljavnost ponudbe,
 9. rok, v katerem je možno odstopiti od pogodbe in pogoje za odstop.

 

REKLAMACIJE

Prodajalec odgovarja za vsako neskladnost blaga, ki obstaja ob dobavi blaga in ki se pokaže v dveh letih od dobave blaga kot je navedeno vprvem odstavku 78. člena ZVPot-1.

Kupec, ki pravilno obvesti ponudnika o napaki, ima pravico od ponudnika zahtevati:

 • odpravo napake ali
 • vračilo plačanega zneska v sorazmerju z napako ali
 • zamenjavo blaga ali
 • vračilo plačanega zneska.

Kupec mora ponudnika obvestiti o odstopu od pogodbe ter izdelek vrniti na lastne stroške in v zakonsko določenem roku. Kupec mora ponudniku omogočiti pregled izdelka.

V primeru, da kupec vrne poškodovano ali rabljeno blago, si ponudnik v skladu z ZVPOT-1 pridržuje pravico uveljavljanja zahtevka za povračilo zmanjšane vrednosti blaga.

VARNOST

Comfort-dog-plus uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov ter plačil.

 

VAROVANJE OSEBNIH PODATKOV

Ponudnik se zavezuje, da bo varoval vse zasebne podatke uporabnika v skladu z določili Zakona o varstvu osebnih podatkov (GDPR) in Splošno uredbo EU o varstvu podatkov. Vsi osebni podatki uporabnika spletne trgovine so zaupni in ne bodo v nobenem primeru posredovani nepooblaščenim osebam.

Večino strani v spletni trgovini se lahko obišče, ne da bi morali razkriti svoje osebne podatke, na primer ime, naslov in e-poštni naslov. Kljub temu pa se nekatere informacije pridobivajo samodejno z uporabo piškotkov in spletnih signalov (»pixel tags«), standardnih orodij v spletni industriji. Uporaba piškotkov in spletnih signalov omogoča prepoznati posameznem IP-naslov, vrsto brskalnika, ki ga obiskovalec spletne strani uporablja in splošno aktivnost obiskovalca na spletu.

Za nakup v naši spletni trgovini je potrebno zbiranje nekaterih vaših osebnih podatkov. Podatkov, ki nam jih boste posredovali, ne posredujemo tretjim osebam, razen za namen potrditve veljavnosti nakupa in dostave izdelkov. Ponudnik izvaja vse potrebne ukrepe za varovanje zaupnosti osebnih podatkov v skladu z GDPR in Splošno uredbo EU o varstvu podatkov.

Z nakupom v spletni trgovini izrecno soglašate, da vaše osebne podatke, ki jih posredujete ob naročilu (ime, priimek, naslov, e-naslov, telefon) shranimo in jih uporabljamo izključno za potrebe izpolnitve naročila, vaš e-naslov pa lahko uporabljamo za neposredno trženje naših enakih ali podobnih izdelkov ali storitev, kot ste jih kupili v spletni trgovini. Ob prvem obisku lahko zavrnete piškotke, s pomočjo katerih se nalagajo vaši podatki na brskalniku. Če se strinjate z uporabo, potrjujete, da ste prebrali Pogoje poslovanja tega spletnega mesta in dajete soglasje k zbiranju in uporabi osebnih podatkov.

ODVEZA ODGOVORNOSTI

Ponudnik ne odgovarja za uporabo spletne trgovine in za morebitno škodo, povzročeno z uporabo tam nahajajočih se spletnih vsebin. Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh.

 

PRAVNO OBVESTILO

Spletna trgovina je last podjetja Dušica Bučer s.p., ki spletno trgovino tudi upravlja. Vsebine, objavljene na spletni strani, so last ponudnika in se ne smejo uporabljati brez izrecnega dovoljenja ponudnika.

Včasih se zgodi, da ne moremo zagotavljati popolne točnosti in zanesljivosti vseh objavljenih podatkov. Vsa opozorila bomo sprejeli resno in takoj popravili objavljene informacije.

Ne prevzemamo odgovornosti za morebitne posledice, nastale zaradi uporabe informacij, objavljenih na tej spletni strani ali začasnega nedelovanja spletne strani in s tem spletne trgovine.

Pridržujemo si pravico do dnevne spremembe vsebin, napak v cenah in napisanem besedilu. Z uporabo spletne trgovine kupec potrjuje, da sprejema opisane pogoje in se z njimi strinja.

 

PRITOŽBE IN SPORI

Morebitni spori se rešujejo sporazumno. Če do sporazumnega dogovora ne pride, se spori rešujejo na pristojnem sodišču v Ljubljani. Ponudnik skladno z zakonskimi normativi ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov (Uradni list RS, št. 81/15).

V skladu z zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov (Uradni list RS, št. 81/15), Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES objavljamo elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS): http://ec.europa.eu/odr.

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov, obligacijske predpise in druge predpise, ki urejajo ponujanje blaga in storitev preko svetovnega spleta. Ponudnik se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Pritožbo je možno oddati preko elektronske pošte prodaja@comfort-dog.si ali na poštni naslov Dušica Bučer s.p., Prekorje 34b, 3211 Škofja vas ali osebno na naslovu ponudnika.

Ponudnik bo v osmih delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo in uporabniku spletnega mesta sporočil, kako dolgo jo bo obravnaval ter ga vseskozi obveščal o poteku postopka.

Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato se ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno. Če sporazumna rešitev spora ne bo dosežena, je za reševanje vseh sporov med ponudnikom in kupcem pristojno sodišče v Ljubljani.

 

UPRAVLJAVEC SPLETNE TRGOVINE

Upravljavec spletne trgovine na spletni strani www.comfort-dog.si je Dušica Bučer s.p.

Naziv: Dušica Bučer s.p.

Naslov: Prekorje 34b, 3211 Škofja vas

Matična številka: 7026625000

Davčna številka: 69631930

Zavezanec za DDV: Ne

TRR pri DELAVSKA HRANILNICA d.d.: SI56 6100 0001 3190 407

Datum vpisa v poslovni register: 3.3.2016

Vpisna številka: 316-13-00286-2017

 

KONČNE DOLOČBE

Neveljavnost katerekoli določbe teh splošnih pogojev, ne glede na razlog neveljavnosti, ne pomeni neveljavnosti teh splošnih pogojev kot celote. V takem primeru se neveljavna določba šteje za nezapisano, t. i. splošni pogoji pa veljajo naprej brez te določbe.

Zadnji pregled: junij 2023

X